Pages

Wednesday, February 18, 2009

Merhaba


Bu sayfalarda 2008 yılında yelkenli teknemizle Amerika'dan Turkiye'ye yaptigimiz yolculukla ilgili hazirliklar, yasadiklarimiz, resimler ve videolar bulacaksiniz.

Kaptan Yavuz Dogan:
-Endüstri Meslek Lisesi mezunu, motor teknisyeni (1995'ten beri TIR operatoru)
-1974'ten beri yemek pişirir, bugün dünyanın en iyi pizzasını ve lahmacununu yaptığını iddia eder
-Zor anlarda yaratıcı çözümleri meşhurdur

Yıllarca Amerika'da yaşadıktan sonra, bir gün Ordu Perşembe'de bir kayığa bindi ve hayatı değişti! Tarih Ağustos 2005'ti. Teknelere merak sardı, önce guletler derken yelkenlileri keşfetti. Önceleri yelkenle ilgili ne bulursa okuyordu, sonradan bu hayali daha fazla ertelemeden gerçeğe dönüştürme isteğiyle tekne aramaya başladı. Türkiye'deki tekne fiyatları malum.. 'Biz de Amerika'dan alır getiririz' lafını önce kimse ciddiye almadı. Ama Yavuz illa da okyanus geçmek istiyordu. Yakınlarının tüm caydırma çabalarına rağmen inat etti, dediğini yaptı:) (Olay bu kadar kısa ve basit değil tabii ki, detaylar seyir notlarında görülecek)


2. Kaptan Ümit:
-ODTÜ Gıda mühendisliği mezunu(yemek yapmasını bilir)
-Ekip çalışmasına bayılır(kaptana itiraz etmez)
-İngilizce(iyi), İspanyolca, Fransızca(çat pat)
-Okumayı, araştırmayı, endişelenecek malzeme bulmayı sever

2006 yazında Dalyan'a gittiğimiz bir bot turunda Marmaris'e dönerken, dalgalı denizde pek çok kişi mide bulantısıyla savaşırken, Ümit'in pek oralı olmaması ve Yavuz'un 'Ya tekne batarsa diye aklına gelmiyor mu' şeklinde panikçi sorularını 'Eee ben de yüzerim' diye cevaplaması ve cesur görünmesi (o zamanlar hipotermiden filan bihaber oldugundan), 2. kaptanlığa otomatik terfisini sağlamıştır.

2 comments:

  1. Cok güzelsiniz, blogda süper, geçde olsa paylaştığınız için teşekkürler.

    ReplyDelete
  2. Merhaba, Hikayeniz beni çok etkiledi. Biraz geç kalmışım ama en kısa zamanda geriye kalan notları da okuyacağım. Cesaretinizden dolayı ve de anılarınızı paylaşarak, insanlara "Biz yaptık; siz de yapabilirsiniz." dediğiniz için sizi kutluyorum. Keşke bu blogdan daha önce haberdar olabilseymişim.

    ReplyDelete