Pages

Tuesday, February 28, 2012

22 Agustos 2008 Hala Sicilya yollarinda...

22 Agustos:
Pozisyon: 38.22.990 N, 10.08.138 E
Bir kac saat kestirdikten sonra saat 3 gibi ruzgarin geldigini hissedince kalkip okuzu bagladik hemen, yola koyulduk. Buralarda birkac gundur ruzgar hep ayni donguyle esiyor, biz de alistik, sabaha dogru kalk, yelkeni bas, kusluga dogru yelkeni sar, haydi motor, derken gun geciyor. Ruzgar olmadigi zaman hava gercekten dayanilmaz bunaltici oluyor. Insanin bir is yapasi gelmiyor. Tabii disaridan bakanlara gore teknede keyif catiyoruz, pek bir is yapmiyoruz gibi gorunebilir. Ama gunluk hayati idame ettirmek icin mutlaka yiyecek birseyler hazirlamak zorundayiz, o da basli basina bir is. Karadayken cok mecbur kalmadikca disarida yemek yemeyip her turlu yiyecegi kendisi uretmeye calisan bizim kaptan, teknede (biraz da mecburiyetten) ayni sekilde devam ediyor. Lahmacun, pizza, kek, ekmek, yogurt.. malzemesini bulabildigimiz ne varsa, teknede yapiyoruz. Firinimiz ve ocagimiz verimli calisiyor. Mesela yogurt bizim icin, ozellikle de bu yaz sicaginda olmazsa olmaz yiyeceklerden biri. Okyanustayken sutumuz olmadigi icin yogurdu sut tozundan yapmak zorundaydik. Daha sonra Azorlar'da marina bekcisinin karisindan aldigimiz inek sutuyle yaptigimiz yogurdun yerini hicbiri tutmasa da, Tarifa ve Mallorca'da depoladigimiz kutu sutler de gayet iyi is cikardi. Bolca yogurt ve yaninda ev yapimi misir ekmegi dar anlarda imdadimiza yetisiyor. Bazen mevcut sebzelerden yemek yapiyoruz. Bermuda-Azorlar arasi gecisimizde yasadigimiz kitlik yuzunden(sagolsun Bermuda'nin fahis fiyatlari) daha sonra ugradigimiz yerlerden mumkun mertebe dayanacak sebzelerden bolca depolamaya calistik. Mesela yesil domates(yolda giderken kizariyordu), kavun, karpuz, patlican, biber, envai cesit peynir... Bugun de baharatli patlican ve patates yemegi yaptik, yaninda taze yogurt ve ekmekle tadina doyum olmayan bir ziyafet oldu bize. Kilo almaya devam:(

Ogleden sonra saat 15.00 sularinda ruzgar tamamen bitti, deniz cam gibi. Biz de biraz serinleyebilmek icin  guverteye oturup kova kova su dokunduk, yuzmek kadar olmasa da bir nebze ferahladik. Biraz da camasir yikadik. Nasil olsa Sicilya'ya yakiniz, suyu cok idareli harcama geregi duymuyoruz. Okyanusta iken bir damla bile suyu ziyan etmeye cekiniyorduk, burada kendimizi evde gibi hissetmeye basladik:)

Coook uzaklarda bir balina gorduk, anilarimiz depresti ama Allah'tan yakina gelmedi. Bir yunus surusu bize eslik etti uzun sure. 

Hava durumu raporunda bize yakin bazi cepheler gorunuyor, umarim firtinaya yakalanmadan Sicilya'da bir yerlere  variriz.

Bu sakin gunde yakinimizdan gecen bir konteyner gemisi










Cok hafif ruzgarda bile sansimizi deniyoruz, yelkenler acik,
devasa dingi  on tarafi tamamen kapliyor


No comments:

Post a Comment