Pages

Friday, October 16, 2009

12-15 Mayis Firtinaaa!


Yine bir fırtına, kaptan artık bıktı!


Arada sakin bir gün, yelken tamiri



12 Mayıs
Pozisyon: 29.33.650 N, 76.54.521 W

Bütün gece fırtınada bir o yana bir bu yana sallandıktan sonra sabah gün ağarınca baktık ki kaptanın hayatını kurtaran dingimiz maalesef uçup gitmiş:(
Dun aksamustu firtina siddetlenmekteyken, bimininin ustundeki plastik ortuden cikan pat pat seslerden rahatsiz oldugumuz icin, ipleri sokmekle ugrasmayip, birkac bicak darbesiyle ortuyu serbest birakarak, ruzgarin alip goturmesine seyirci kaldik. Bu bile psikolojimizi aciklamaya yeter saniyorum.
Fırtına artarak devam etti. Tüm yelkenleri indirmiş olmamıza rağmen, 2 knota yakın bir hızla doğuya doğru sürükleniyoruz. Barometre yükselmeye başladı. Gece buyukce bir kus gelmis, biminiye konarak outboardun ustune filan bir guzel pisledi, yakinlarda piyango bayii de yok ki bilet alsak:) Iyi sans desek, havaya bakinca hic de sansli gorunmuyoruz. Biraz dinlendikten sonra ucup gitti.



13 Mayıs:

Pozisyon: 29.38.487N, 75.57.381W
Fırtına devam ediyor, hiç mutlu değiliz. Dalgaların yüksekliği 8-15 metre arası. Teknenin icinde muazzam bir orkestra calip duruyor. Her yerden binbir cesit ses ruzgarin ugultusuna eslik ediyor. Kaptan ses dedektifligi yapip, surekli dolaplarin icinde yuvarlanan konserveleri, saga sola kacan objeleri sucustu yakaliyor. Dun aksam biraz makarna yemeyi basardim ama genellikle elma-kraker ikilisinden baska birsey koyamiyorum agzima. Bermuda'ya varana kadar biraz zayiflayacagim kesin, bu da zugurt tesellisi diyelim:) Kaptan deniz suyu icmenin iyi gelecegini soyluyor ama pek inanamiyorum.



14 Mayıs:
Pozisyon: 29.46.455N, 75.34.500 W

Fırtınaya ve sürüklenmeye devam. Biz mi yanlis yerdeyiz, hava mi yanlis yerde diye soruyor kaptan. Neptun'e agzina geleni sayiyor. Herhalde yola cikarken denize doktugumuz 1 kadeh brendiyi yetersiz buldu:) Zaten pek inanarak yapmamisti icki torenini, ne olur ne olmaz dimyata pirince giderken yukardakinin desteginden olmayalim diye, hani iki tarafi da idare edelim durumu:)



15 Mayıs:
Pozisyon: 30.00.267N, 75.11.004W

Nihayet bitti fırtına ama bu sefer de hiç rüzgar yok. Daha 570 mil yolumuz var, bir turlu ilerleyemiyor gibiyiz:( 4 saat kadar motor çalıştırdık. Baktık rüzgarın çıkacagı yok, motoru kapattık, beklemeye başladık. Fırtınaları atlattıktan sonra sakin bir gün çok iyi geldi. Aksamustu yelkeni tamir etmek aklımıza geldi, nedense hep geç akla gelir zaten, belki sonra fırsatımız olmaz, kaptan hamarat hamarat dikti yırtık yeri. İçimiz rahat.




Not: Buraya foto ve videolari eklemeye calistik ama baglanti sorunu var, sonra tekrar deneyecegiz.

No comments:

Post a Comment